Följ med Anders och upplev det goda Toscana.

Under tre fullmatade dagar som går i matens och vinets tecken får du följa med tryffeljägaren Luciano på tryffeljakt, plocka oliver, besöka olivpressen och träffa världens bästa vinmakare. Under de två matlagningskurserna lagar vi Italiensk mat på riktigt. Anders lär ut tekniker och berättar om den Italienska matfilosofin. Vårt hem under resan är det magnifika Pieve a Pava.

Vårt Toscana

Vi, Anders & Cino drev under två år det lilla hotellet Ankhura, beläget i ett vittryffel-reservat strax utanför vinstaden Montalcino, på den Toscanska landsbygden. Människor från hela världen kom för att uppleva och smaka vårt Toscana. Alla säsonger har givetvis sin charm men Toscana är aldrig så vackert eller smakar så gott...som på hösten. Efter några heta sommarmånader vaknar naturen till liv igen. Gräset blir åter grönt, oliver och vin skördas och under marken växer det vita guldet, Tartufo Bianco.

Dag 1 - Olivolja

Efter frukost beger vi oss till Alessandras olivgård i grannbyn Trequanda. Hennes olivolja har blivit utnämnd till “Bästa ekologiska” i Toscana. Vi möts av vår vän Erlend som visar oss hur ett olivträd skall plockas. Vi tar på oss “olivglasögonen” och sätter igång! Efter nån timmes plockande tar vi oss till olivpressen i den närbelägna byn Montisi. Där får vi se hur våra oliver pressas och blir till Toscanas bästa ekologiska olivolja. Vi får givetvis med oss varsin flaska av det “flytande guldet”.

Lunch med olivoljetema
Vi fortsätter hem till Erlend och hans fru Amarilli. Där bjuds vi på en lantlig lunch baserad på den nya olivoljan samt viner från Trequanda.

Matlagningskurs
Dagen avslutas med en 4-rätters matlagningskurs i det härliga uteköket på Pieve a Pava. Under ledning av Anders skapar vi en klassisk Toscansk måltid från grunden som vi sedan avnjuter runt det stora middagsbordet.

Dag 2 - Vin

I Montalcino produceras Brunello di Montalcino som räknas som ett av Italiens bästa viner. Vi åker dit och får en personlig rundvandring samt vinprovning hos tre passionerade vinmakare.

Salicutti - Ekologiska toppviner
Francesco Leanza var först med att producera ekologisk Brunello i Montalcino. Efter frukost åker vi till Francesco för en vinprovning på en av de vackrast belägna vingårdarna i Montalcino. Läs mer om Salicutti »

Montalcino
Montalcino är en högt belägen stad med många små mysiga krogar och affärer. Här ges möjlighet till shopping och lunch på egen hand.

Casanova di Neri - Världsmästaren
När den ansedda tidskiften Winespecator rankade världens bästa viner år 2006 stod vår vän Giacomo Neri som vinnare. Enligt dem var hans Brunello “Tenuta Nova” det bästa vinet i världen! (Alla Fransoser inräknade) Till Giacomo åker vi för att prova de fantastiska vinerna samt för att höra hans historia. Läs mer om Casanova di Neri »

Santa Giulia - Familjegården
Vi avslutar dagen med en middag hemma hos Gianluca och Mirella på  vingården Santa Giulia. Här bjuds vi på en måltid tillagad av mamma Mirella och en provsmakning av sonen Gianlucas viner.

Dag 3 - Vit Tryffel

San Giovanni D’Asso är centrum för den vita tryffeln i Toscana. Säsongen för vit tryffel är som bäst under oktober och november. Luciano Tognazzi är tryffeljägare och vår guide under dagens tryffeljakt.

Tryffeljakt
Dagen inleds med en härlig frukost. Luciano möter upp oss för vidare färd mot tryffeldalen. Tryffeljakten pågår i ca 2 timmar och avslutas med en lunch bestående av Tryffelägg, kall-skuret, Prosecco samt en vidunderlig utsikt.

Pienza
Pienza är en bedårande vacker Renässans-stad och centrum för Pecorino-osten. Hit åker vi för att strosa i gränderna, ta en kaffe och köpa med oss en ost till kvällens matlagning. 

Matlagningskurs med tryffeltema
På eftermiddagen samlas vi i köket för genomgång av kvällens meny. Under Anders ledning tillreder vi en 4-rätters festmåltid som avnjuts tillsammans med röda viner från Montalcino.

 

Exempel på tidigare resa. Håll utkik för kommande resor.

Pris: 18 600 kr per person
Resa 1: 26 - 30 oktober 2016
Resa 2: 2- 6 november 2016

I priset ingår:

– Fyra övernattningar på Pieve a Pava
(del i dubbelrum) inklusive frukost
– Samtliga transporter i Italien
– Välkomstmiddag
– Vittryffeljakt samt lunch med vittryffel
– Matlagningskurs 1: Toscansk fyra-rätters meny
– Matlagningskurs 2: Fyra rätter med vittryffeltema 
– Olivplockning och besök på olivpress inklusive lunch
– Vinprovning hos Salicutti, Montalcino
– Vinprovning hos Casanova di Neri, Montalcino
– Middag på vingården Santa Giulia, Montalcino

Samtliga måltider är inklusive viner från producenter i Montalcino.

OSA Senast 25:e augusti 2016

Antalet platser är begränsat till 8 personer per vecka.
Kostnad för flyg* till Rom tillkommer.
Aktuellt (2016-05-22) pris ca 3 000 kr /person.

Kontakta oss för mer information: anders@anderscino.se
Anders: 0708-990038
Cino: 0768-681510

* Vi hjälper till med bokning av flyg.